GP Groot Egmond-Pier-Egmond introduceert gravelwedstrijd

Op zaterdag 13 januari 2024 wordt tijdens de grootste strandrace van Europa een nieuw onderdeel geïntroduceerd: de gravelwedstrijd. Al jaren staan er veel fietsers aan de start met een gravelbike en gezien de toenemende populariteit vindt organisator Le Champion het tijd voor een eigen wedstrijd, inclusief prijsuitreiking en bevoorrechte startpositie.

Bij het betreden van de startvakken wordt er gecontroleerd of dat de gravelbikes voldoen aan de juiste bandbreedte. Voor een 29 inch band is dat maximaal 47 mm én bij een 27,5 inch band is dat maximaal 57 mm. Het stuur van een gravelbike dient een ‘dropperstuur’ of recht stuur te zijn. Andere sturen worden niet toegelaten in het startvak. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats in Sporthal de Watertoren.

Populair
Aankomende januari vindt alweer de 23e editie plaats van GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Samen met hardloopbroer NN Egmond Halve Marathon vormt het al jaren, in het tweede weekend van januari, een sportieve start van het nieuwe jaar. Qua populariteit heeft het fietsevenement niets te klagen: een kleine 1.750 sportievelingen staan al ingeschreven.

Le Champion verwacht dat de ruim 3.000 deelnemers en vele toeschouwers een waar spektakel verzorgen. De strandrace is geliefd bij veel recreatieve fietsers, maar ook profrenners komen graag naar Egmond aan Zee. Daarnaast staan er jaarlijks ongeveer 100 businessteams aan de start op de Champ-Élysées van Egmond aan Zee, de Boulevard Noord. 

Onlangs maakte de organisatie al bekend het parcours te hebben vernieuwd met een korte, venijnige klim naar de parkeerplaats van Strandhotel Het Hoge Duin, waardoor deelnemers meer uitgedaagd worden dan voorgaande jaren. 

Inschrijven
Inschrijven kan via www.gpgrootegmondpieregmond.nl t/m maandag 1 januari 2024 of wanneer de deelnemerslimiet is bereikt.

01-11-2023