Supporters

Moedig jouw helden aan! Lees hier meer informatie en handige tips over de verschillende locaties waar je de GP Groot Egmond-Pier-Egmond met eigen ogen kunt aanschouwen.
Volg de GP Groot Egmond-Pier-Egmond vanaf de bank
Met de Le Champion app kan jij al jouw favoriete deelnemers volgen via de LiveTracking fuctie. Daarbij zal RTV80 aanstaande zaterdag verslag doen van de wedstrijd van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

- TV: Ziggo kanaal 44 en KPN kanaal 1439.
- Radio: 105.9 FM, Ziggo kanaal 919, KPN kanaal 1193.
- Internet: www.rtv80.nl.
- App: download de RTV80 app om te luisteren en te kijken langs het parcours.
Juich duizenden fietsers toe in Egmond aan Zee
Om 11.00 uur klinkt het startschot vanaf de Boulevard Noord. Het parcours in Egmond loopt vanaf de Boulevard Noord via de Boulevard de Vassy naar de hoofdstrandopgang waar de renners het strand op gaan. Ook dit is een leuke plek om het strandspektakel te bekijken.

Neem ook een kijkje in sporthal de Watertoren waar verschillende partners hun nieuwste fietsartikelen presenteren. Om 13.30 uur vindt hier de prijsuitreiking plaats van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond.

Kom je naar Egmond aan Zee kom dan op tijd in verband met verwachtte drukte.

Meer info over bereikbaarheid
Bikeshop Egmond Jeugd Strandrace
Ook dit jaar staat weer de officiële jeugd strandrace op het programma. Het startschot voor de strandracespecialisten van de toekomst klinkt om 12.30 uur vanaf het strand nabij strandpaviljoen de Zeester, daarna volgt een parcours over het strand naar Bergen aan Zee en terug. De finish vindt plaats op de Noord-Boulevard.

Bikeshop Emgond Jeugd Strandrace
Technisch fietsspektakel in Castricum aan Zee
Omstreeks 11.15 uur worden de renners verwacht voor hun eerste passage in Castricum aan Zee. Hierbij volgen de deelnemers de kustlijn richting de pier in Velsen Noord, ze hebben er dan zo’n 9 km opzitten.

Rond 11.55 uur worden de renners na 27 km terugverwacht voor een spectaculaire uitstap van het strand. Het mulle zand bij de strandopgang, de steile klim, de trappen die zij moeten afdalen en de obstakels in de afdaling zorgen er voor dat dit misschien wel het meest spectaculaire onderdeel is van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Dit technische stuk is al jaren de plek waar het verschil gemaakt kan worden.

Wij zijn er trots op dat de GP Groot Egmond-Pier-Egmond plaats vindt in dit prachtige natuurgebied. Daarom willen we een ieder oproepen om afval in de bakken te gooien en niet op de duinen te gaan staan. Bij de verschillende strandpaviljoens in Castricum aan Zee kun je terecht voor een hapje, een drankje of een complete lunch. Zo kun je de komst van de renners op comfortabele wijze afwachten.

In Castricum aan Zee kun je parkeren op het parkeerterrein van PaanZEE, dit is betaald parkeren. Houd de afgezette parkeervakken vrij, dit is het parcours van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond.
Klimklassement in Wijk aan Zee
Rond 11.25 uur worden de eerste renners verwacht gevolgd door het langgerekte peloton over het strand richting de Noord-Pier. Na het keerpunt zullen de eerste renners rond 11.35 uur arriveren voor de passage door Wijk aan Zee. De renners krijgen hier een serieuze klim voor de kiezen met een maximaal stijgingspercentage van zo’n 8 procent. Hier wordt gestreden voor het Klimklassement. De snelste renners op deze klim worden beloond met leuke prijzen.

Bij bovenkomst volgt een steile technische afdaling terug naar het strand. Voor en na de passage van de renners kun je terecht bij de horeca in Wijk aan Zee. Leuke plekken zijn Hotel Sonnevanck aan de voet van de klim, Duinpaviljoen de Liefhebbers bij het begin van de afdaling of Strandhotel het Hoge Duin voor een uniek panoramaview over het strand en de doorkomst door Wijk aan Zee. Langs het parcours wordt je via de live-uitzending van Radio 80 op de hoogte gehouden van het verloop in de wedstrijd.

In Wijk aan Zee kun je parkeren op het parkeerterrein op de Rijckert Aertszweg. Houd hier wel rekening met verkeershinder i.v.m. het parcours van het evenement. Eén rijbaan is afgesloten, verkeer wordt om en om over de beschikbare rijstrook van en naar het parkeerterrein geleidt.
Het verste punt, de Pier, Velsen-Noord
Naar verwachting arriveren om 11.30 uur de eerste renners bij het keerpunt nabij de Pier. Er is dan 17 km gefietst, vrijwel het hele stuk over het strand. Wie hier als eerste doorkomt mag zich gaan mengen in de eindstrijd om de titel.

Op het strand nabij de Pier wordt een verzorgingspost ingericht. Hier kunnen de renners terecht voor ravitaillering, medische en technische ondersteuning.

Parkeren kan op het parkeerterrein aan het einde van de Reyndersweg of in de parkeervakken langs de Reyndersweg.
Kijken op het strand
Uiteraard kun je ook elders op het strand de fietsers voorbij zien komen. Het strand is te bereiken via Egmond aan Zee, Castricum aan Zee, Wijk aan Zee, Velsen Noord en tussenliggende strandopgangen. Let wel op dat honden aangelijnd zijn en dat kinderen aan de hand gehouden worden. Op het strand rijden diverse voertuigen ter ondersteuning van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond, geef deze voertuigen en de fietsers ruim baan om te passeren. Ga bij voorkeur aan de duinenkant staan om de renners aan te moedigen.
Prijsuitreikingen en cheque overhandiging in Sporthal De Watertoren
De eerste drie mannen en vrouwen van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond worden om 13.30 uur gehuldigd in Sporthal De Watertoren. De huldiging van de Businessrace is om 13.15 uur. De prijsuitreiking van de jeugd is om 13.50 uur in Sporthal De Watertoren. De cheque overhandiging aan het officiële goede doel van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond, KNRM Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade, is om 13.40 in Sporthal De Watertoren.