Verzorging

Materiaalservice
Bij de sporthal, op het keerpunt op de Noordpier, in Castricum aan Zee en in Wijk aan Zee kun je gebruik maken van de materiaalservice verzorgd door Service Koers Heiloo. Service Koers Heiloo weet als geen ander hoe belangrijk materiaal is. De hulp is gratis, materialen (remblokjes, binnenbanden, enz.) dienen betaald te worden. Service Koers Heiloo is dè thuishaven voor jouw strandfiets, racefiets, mountainbike, baanfiets en- of gravelbike. Met hun wedstrijdervaring hebben zij de feeling in de vingers om van jouw fiets een winnaar te maken. 
Verzorgingsposten
Langs het parcours worden twee verzorgingsposten ingericht. Op de posten wordt AA Drink in bekertjes en bananen uitgedeeld en is water beschikbaar voor het vullen van een bidon. De eerste post bevindt zich na 17 km nabij de Noordpier in Velsen-Noord en de volgende verzorgingspost kom je tegen in Castricum aan Zee na 29 km. Maak je gebruik van de verzorgingspost, dan verzoeken wij je nadrukkelijk niet midden op het parcours stil te gaan staan en ruimte te geven aan deelnemers die door willen fietsen. Bij de finish ontvang je een flesje AA Drink.
Rode Kruis
Het Rode Kruis is op de volgende locaties aanwezig: Sporthal De Watertoren, start & finish, Castricum aan Zee en bij de Noordpier. De reddingbrigade en de KNRM rijden op het strand om uitvallers mee te nemen. Uitvallers kunnen hun fiets daarna ophalen bij de KNRM.
Lekke band
Ook op het strand bestaat de kans op een lekke band. Het meenemen van een reservebinnenband en een pomp is aan te bevelen.
Bikewash
Zout water en zand vormen een aanslag voor de fiets. Maak je fiets daarom direct schoon na afloop van het evenement. Voor het eerst gaan we dit centraal organiseren bij Bikeshop Egmond aan de Trompstraat. 
Je kunt hier tot 16.00 uur kosteloos gebruik van maken. De Bikewash wordt aangeboden door Bikeshop Egmond in samenwerking met SKS Germany.