Startprocedure wedstrijd

De startprocedure
De start van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond is opgedeeld in diverse vakken waarbij ieder vak een categorie/onderdeel bevat. De voorste vakken zijn startvakken waar op uitnodiging of op basis van prestaties in plaats genomen kan worden. Hiervoor gelden criteria die hieronder staan beschreven. Aan ieder startvak is een kleur toegekend, deze kleur correspondeert met de kleur van het stuurbordje. Het is niet mogelijk in een ander startvak te starten.
Startprocedure mannen & vrouwen
Een belangrijke verandering ten opzichte van vorig jaar: de mannen en vrouwen starten gezamenlijk. De startvakken worden ingedeeld op basis van criteria voor plaatsing. 
Inrijden en toegang tot startvakken
Inrijden op de Boulevard is niet mogelijk. Toegang tot de startvakken vindt uitsluitend plaats via de zijwegen van de Boulevard volgens de aangegeven toegangswegen.
Prijsuitreiking en prijzengeld
De prijsuitreiking en huldiging vindt plaats op het podium in Sporthal de Watertoren. De eerste drie mannen en eerste drie vrouwen krijgen hier de bloemen van de rondemissen en de winnaar gaat natuurlijk naar huis met de felbegeerde trofee. De prijsuitreiking en huldiging van de Jeugdwedstrijd vindt ook plaats in Sporthal de Watertoren. De prijsuitreiking en huldiging van de Businessrace vindt plaats in de businesstent. Bekijk hier het prijzenschema
De Trofee “Het houten strandwiel”
Jaarlijks wordt gestreden om het houten strandwiel, deze trofee wordt uitgereikt aan de zowel de eerste man als vrouw die de finishstreep passeert. De trofee wordt jaarlijks vervaardigd door “Gejut” uit Egmond aan Zee en is gemaakt van materialen die afkomstig zijn van het Egmondse strand. De trofee kenmerkt de oorsprong van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Zo was strandjutter Piet Tervoort uit Egmond-Binnen in de jaren 30 onbewust een van de eerste Beachbikers op het Egmondse strand. Lees meer over de historie van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond.