Goede doel

De GP Groot Egmond-Pier-Egmond zet zich graag in voor een goed doel. Traditiegetrouw is het goede doel KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade. Tijdens jouw inschrijving kun je een vrijwillige bijdrage doen aan deze organisaties die zorgen voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee.

Tijdens de vorige editie van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond hebben deelnemers een donatie gedaan voor de aanschaf van nieuwe draadloze intercomhelmen voor de nieuwe reddingboot van KNRM Station Egmond aan Zee. Dit jaar kan er weer gedoneerd worden om te zorgen dat deze twee belangrijke organisaties hun het levensreddende werk voort kunnen zetten.
Reddingsbrigade Egmond
Met een deelnemersdonatie maak jij het mede mogelijk dat de Egmondse Reddingsbrigade en het KNRM-reddingstation Egmond hun levensreddende werk voor Egmondse kust kunnen voortzetten. In de zomermaanden is de Reddingsbrigade Egmond iedere dag actief op het Egmondse strand voor de toezicht en hulpverlening, maar daarnaast is de Reddingsbrigade het gehele jaar door inzetbaar is voor calamiteiten op het strand, in de Noordzeebranding en in het Egmondse duingebied.

KNRM Egmond
Het reddingstation Egmond van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) verleent hulp in dezelfde gebieden, maar is tevens tot ver op zee actief voor plezier- en beroepsvaart, 24 uur per dag en ook onder stormachtige omstandigheden. De twee organisaties werken veelvuldig samen en vullen elkaar uitstekend aan. Daarnaast werken beide organisaties uitsluitend met vrijwilligers en is de ERB gedeeltelijk en KNRM Egmond zelfs geheel afhankelijk van donaties.

Steun dit mooie en levensreddende werk en vergezel jouw deelname aan de GP Groot Egmond-Pier-Egmond van een mooie donatie. Mede namens de redders hartelijk dank!
 
KNRM Egmond aan Zee
KNRM reddingstation Egmond heeft het open water en de kust als werkgebied. Sinds 1824 verleent de KNRM al hulp, dit was voornamelijk toen gericht op de grote scheepvaart. De toenemende recreatie en bijbehorende hulpvraag, zorgde ervoor dat beide organisaties de laatste jaren steeds vaker met elkaar in aanraking zijn gekomen.

De Egmondse Reddingsbrigade

De Egmondse Reddingsbrigade zorgt al sinds 1928 voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee. Op het water gaat het over de eerste kilometer uit de kust. De Egmondse Reddingsbrigade heeft als belangrijkste taken preventie, toezicht en hulpverlening. Het werven en opleiden van vrijwilligers en het goed onderhouden van materieel zijn hiervoor essentieel.

Fietsen voor een ander goed doel

Wil jij in actie komen voor een ander goed doel? Maak bij je inschrijving je eigen actiepagina aan voor een door jou gekozen goed doel en laat je sponsoren door familie, vrienden, kennissen en anderen om je deelname aan de GP Groot Egmond-Pier-Egmond nog meer betekenis te geven.
 
Sta je al ingeschreven voor de GP Groot Egmond-Pier-Egmond en wil je alsnog een actiepagina maken? Dat kan via je persoonlijke dashboard.

Jouw persoonlijke dashboard