Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace

Ook dit jaar staat de strandrace voor de jeugd op het programma van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Aan deze officiële wedstrijd voor kinderen van 11 t/m 15 jaar, kunnen maximaal 150 kinderen deelnemen die in het bezit zijn van een KNWU licentie of trainen bij een vereniging.

Het parcours van de Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace gaat over het strand tussen Egmond aan Zee en Bergen aan Zee en is 11 km lang. De deelnemers starten ter hoogte van strandpaviljoen de Zeester en rijden noordwaarts over het strand naar Bergen aan Zee. Ter hoogte van strandpaviljoen Noord keren de deelnemers om en fietsen ze over hetzelfde deel van het parcours terug naar Egmond aan Zee. De start wordt voorbij gefietst, om uiteindelijk bij de hoofd strandopgang de boulevard op te fietsen. Vervolgens fietsen deelnemers langs de vuurtoren omhoog om, net als de profrijders, te finishen op de Boulevard Noord in Egmond aan Zee.

Inschrijven
Online inschrijven kan tot en met maandag 26 december via onze inschrijfpagina. Na-inschrijven is op de dag zelf mogelijk voor de Jeugd Strandrace in Sporthal de Watertoren. Het na-inschrijftarief bedraagt € 6,-  per inschrijving en kan alleen met pin worden betaald.
Ophalen stuurbordje
Op vrijdag 6 januari tussen 19.00 en 21.00 uur en zaterdag 7 januari vanaf 08.00 uur kunnen deelnemers zich melden bij de Sporthal De Watertoren. Dit is een andere locatie dan voorgaande jaren. Op vertoon van jouw startnummermailing krijg je hier het stuurbordje en tyribs. Let op! De KNWU zal bij het afhalen van het stuurbordje streng controleren op de leeftijd.
Start en finish
Startgroep Leeftijd Geslacht Startnummer
1 13, 14 en 15 jaar Jongen 7000 – 7099
1 13, 14 en 15 jaar Meisje 7100 – 7199
2 11 en 12 jaar Jongen 7200 – 7299
2 11 en 12 jaar Meisje 7300 – 7400

  • De start vindt om 12.30 uur plaats op het strand bij strandpaviljoen de Zeester. Let op! De starttijd kan nog veranderen door het getij. 
  • De officiële finish van GP Groot Egmond-Pier-Egmond op Boulevard Noord is ook de finish van de strandrace voor de jeugd. 1ste jaars nieuwelingen die in 2023 de leeftijd van 16 bereiken mogen deelnemen aan Egmond-Pier-Egmond.
Prijsuitreiking
Alle deelnemers krijgen direct na de finish een medaille uitgereikt. Om 13.40 uur vindt de prijsuitreiking plaats in sporthal de Watertoren. De eerste drie jongens en meisjes per categorie ontvangen hier een speciale medaille!