Bike Shop Egmond Jeugd StrandraceOok dit jaar staat de strandrace voor de jeugd op het programma van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Aan deze officiële wedstrijd voor kinderen van 11 t/m 15 jaar, kunnen maximaal 150 kinderen deelnemen.

Het parcours van de Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace gaat over het strand tussen Egmond aan Zee en Bergen aan Zee en is 11 km lang. De deelnemers starten ter hoogte van strandpaviljoen de Zeester en rijden noordwaarts over het strand naar Bergen aan Zee. Ter hoogte van strandpaviljoen Noord keren de deelnemers om en fietsen ze over hetzelfde deel van het parcours terug naar Egmond aan Zee. De start wordt voorbij gefietst, om uiteindelijk bij de hoofd strandopgang de boulevard op te fietsen. Vervolgens fietsen deelnemers langs de vuurtoren omhoog om, net als de profrijders, te finishen op de Boulevard Noord in Egmond aan Zee.

Inschrijven
Online inschrijven kan tot en met donderdag 11 januari via onze inschrijfpagina. Na-inschrijven is op de dag zelf mogelijk voor de Jeugd Strandrace  in Sporthal de Watertoren. Het na-inschrijftarief bedraagt € 5,50 per inschrijving en kan alleen met pin worden betaald.

Inschrijven
Ophalen stuurbordje
Op vrijdag 12 januari tussen 19.00 en 21.00 uur en zaterdag 13 januari vanaf 08.00 uur kunnen deelnemers zich melden bij de Sporthal De Watertoren. Dit is een andere locatie dan voorgaande jaren. Op vertoon van jouw startnummermailing krijg je hier het stuurbordje en tyribs. Let op! De KNWU zal bij het afhalen van het stuurbordje streng controleren op de leeftijd.
Start en finish
Starttijd Leeftijd Kleur Startnummer
12.30 uur 13, 14 en 15 jaar Bruin  8001 - 8100
12.35 uur 11 en 12 jaar Grijs 8101 - 8200

  • De start vindt om 12.30 uur plaats op het strand bij strandpaviljoen de Zeester. Let op! De starttijd kan nog veranderen door het getij. 
  • De officiële finish van GP Groot Egmond-Pier-Egmond op Boulevard Noord is ook de finish van de strandrace voor de jeugd. 1ste jaars nieuwelingen die in 2023 de leeftijd van 16 bereiken mogen deelnemen aan Egmond-Pier-Egmond.
Prijsuitreiking
Alle deelnemers krijgen direct na de finish een medaille uitgereikt. Om 13.40 uur vindt de prijsuitreiking plaats in sporthal de Watertoren. De eerste drie jongens en meisjes per categorie ontvangen hier een speciale medaille, uitreikt door de winnaars van de topatleten.